MAYDAY!

MAYDAY! MAYDAY! 3e jaars tentoonstelling van studenten Autonoom Beeldende Kunst, Academie Minerva

Datum: 15 tm 18 MeiOpening donderdag 15mei 18:00 uurLocatie: Trompsingel 21 Groningen (Naast de Oosterpoort en het CBK)


In mei is het weer tijd voor de “Maydays”. Dit is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij 3e jaars studenten van de opleiding Autonoom Beeldende Kunst van Kunstacademie Minerva een eigen expositie organiseren waarin ze hun werk aan een breder publiek presenteren buiten de veilige muren van de academie.
Van 15 tm 18 Mei organiseren zij tijdens de Maydays exposities verspreid over verschillende locaties in de stad Groningen.


Onze tentoonstelling is genaamd:

De grote AMOR show, "A day in the life of a nymphomaniac nun called Wendy"
Tijdens deze tentoonstelling is er plaats voor muziek, eten, kunst, theater en discussie. Het is een feestje verspreid over 4 dagen. Vrije entree!


Het moet een ontspannen gelegenheid zijn om kennis te maken met onze visie op Kunst. Ook is het tijdens de tentoonstelling mogelijk om voor €5,- een hapje mee te eten.

Deze tentoonstelling is een hedonistisch spektakel dat door alter-ego non Wendy is opgebouwd. Kunst is iets voor alle zintuigen (ogen, oren, mond, neus) en alle elementen komen aan bod. In dit postmodernistische tijdperk is hedonisme, zowel seksueel als religieus, tot uitersten in de samenleving aanwezig. Wij weerspiegelen dat (op licht humoristische wijze) in onze Amor-show.


Alle werken die tijdens de tentoonstelling te zien zullen zijn komen voort uit aspecten van onze maatschappij. Gaan over onze maatschappij. Zei het op politiek, humaan of persoonlijk vlak. De huidige tijd is er een van veel uitersten en het vergt een hoop tolerantie, wat vaak niet kan worden opgebracht. Wij zochten een metafoor voor deze uitersten en dat is ons alter-ego, de nymfomane non, ‘Wendy’ geworden.


Wij zijn ervan overtuigd dat kunst een communicatie middel is en wij hebben geprobeerd om onze visie en reflectie van de samenleving te geven. Dit hebben we gedaan met misschien hier en daar een beetje te provoceren, zei het op een grappige manier. Maar de hoop is dat hierdoor reflectie, discussies en gesprekken op gang komen. Wij ‘geloven’ heel sterk in de dialoog. We willen oubollige taboes doorbreken en een zeker aanwezige preutsheid van de tegenwoordige generatie aankaarten.


Kunst zou veel toegankelijker en meer aanwezig moeten zijn. 


Wendy probeert tijdens haar tentoonstelling “Wat is Kunst? Wat is Kitsch? Wat is Porno?” te beantwoorden.


Organiserende studenten:
Ineke van    Adrichem
Marcella      Marinelli
John            Oosting
Anna-Lucia  Rijff

Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling op: www.nymphonun.blogspot.com

Wendys Party:

15 tm 18 May
Trompsingel 21 Groningen!

Bekijk hier ons programma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten